Структурен дефект е причинил рухването на надлеза в Мексико Сити, което

...
Структурен дефект е причинил рухването на надлеза в Мексико Сити, което
Коментари Харесай

Дефект в строителната конструкция е довела до трагедията в Мексико

Структурен недостатък е предизвикал рухването на надлеза в Мексико Сити, което докара до гибелта на повече от 20 души и десетки ранени, заяви началникът на градската администрация на инфраструктурните планове в града Хесус Естева, съобщи БГНЕС.

" Ясно е, че това е систематичен недостатък в съставените елементи на структурата, в този случай приказваме за железни структури, железни греди с бетонни детайли в горната част ", сподели той. Точната причина за нещастието ще би трябвало да бъде открита от прокурорите дружно с специалисти от норвежката компания DNV.

Влакът рухна на 4 май от надлез в югоизточната част на Мексико сити, в региона сред станциите Оливос и Тесонко. В обществените мрежи се появи и видео от случая, снимано от охранителните камери. На него се вижда по какъв начин мостът се прекършва по средата и цялата метрокомпозиция рухва върху шосето, по което минават коли. 

Според шефа на метрополитена Флоренция Серано, срутеният мост на метрото е претърпял цялостна инспекция през 2019 година и спомагателна през 2020 година, като в същото време не са открити обилни недостатъци. Линията, по която се е случила нещастието, е извадена от употреба за неопределен срок.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР